Skip to content

Eerste hulp cursus

Stel u voor dat er plotseling een ongeluk plaatsvindt op straat. Weet u dan hoe u moet handelen? Helaas zijn er veel mensen die niet weten hoe ze eerste hulp moeten verrichten. Snel handelen bij ongelukken kan het verschil maken tussen leven en dood. Daarom is het zo belangrijk dat meer mensen leren wat ze moeten doen. Door een eerste hulp cursus te volgen bij Ria Kersten in Steenbergen kunt u binnenkort wél helpen als een levensbedreigende situatie voor komt.

Eerste hulp bij zware ongevallen

Allereerst zijn er een aantal basisregels waar u zich aan dient te houden als EHBO-er. Wat erg belangrijk is bij het uitvoeren van eerste hulp is dat u rustig blijft. Door het hoofd koel te houden kunt u de beste ondersteuning bieden aan het slachtoffer terwijl er gewacht wordt op de ambulance. Daarnaast is het belangrijk dat de omgeving veilig is. Ik leer u daarom aan hoe u slachtoffers op een veilige manier kunt verplaatsen. Als zowel u als het slachtoffer in veiligheid zijn, kunt u hulp bieden waar dit nodig is. U moet in verschillende situaties juist kunnen handelen, daarom bestaat mijn eerste hulp cursus uit een breed aanbod. Zo leer ik u in mijn cursus reanimeren, maar ook hoe u moet handelen bij vergiftiging en brandwonden. Daarnaast gaat u leren om wonden en botbreuken te behandelen. 

Bij mij, Ria Kersten, leert u dus vrijwel de volledige lijst aan werkzaamheden die een EHBO-er kan vervullen. Het is uiteraard belangrijk dat u kunt bijspringen in iedere mogelijke situatie, daarom is mijn cursus breed en divers. 

Eerste hulp bij kleine ongevallen

Natuurlijk leer ik u ook bij te handelen bij ongelukken die niet levensbedreigend zijn. Dit maakt uw hulp natuurlijk niet minder belangrijk! Ook bij dit soort kleine gevallen is het belangrijk om correct te handelen. Door bijvoorbeeld op tijd wonden te ontsmetten voorkomt u het risico op ontstekingen. Uw hulp zorgt ervoor dat lichtere ongevallen niet kunnen uitgroeien tot zwaardere gevallen. Voorkomen is beter dan genezen!

Ik leer u wat te doen bij kneuzingen of als iemand flauwvalt. Ook het aanbrengen van verband en het schoonmaken van wonden komt aan bod bij mijn EHBO lessen. Kortom, er valt ontzettend veel te leren! Bij mij kunt u terecht voor een diepgaande en informerende cursus, zodat u precies weet wat u moet doen als er een ongeval plaatsvindt. 

Woont u in Steenbergen en omstreken en zou u willen leren om eerste hulp te bieden? Op mijn website vindt u verdere details over cursusaanbod en kunt u zich aanmelden bij interesse.