Skip to content

Cursus reanimeren

Weet u hoe u moet handelen als iemand in uw omgeving plotseling een hartstilstand krijgt? Als het antwoord nee is, is het een goed idee om een cursus reanimeren te nemen bij Ria Kersten in Steenbergen. Door mijn vele ervaring

Reanimeren is van levensbelang

De eerste zes minuten dat iemand een hartstilstand krijgt zijn van levensbelang. Bij een hartstilstand stopt het bloed met circuleren door het lichaam en krijgen de hersenen geen zuurstof meer aangevoerd. Dit heeft als gevolg dat hersencellen in een rap tempo zullen afsterven, wat kan leiden tot nare gevolgen. Het is cruciaal dat er zo snel mogelijk wordt begonnen met reanimeren bij een hartstilstand. Door onmiddellijk te beginnen met reanimeren wordt de overlevingskans namelijk verhoogd tot zo’n 70%. Iedere minuut telt, daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten hoe ze op een juiste manier iemand kunnen reanimeren. 

Cursus reanimeren bij Ria Kersten

Als u in regio Steenbergen woont en graag wilt leren reanimeren, dan bent u welkom bij mij! Mijn naam is Ria Kersten en ik heb meer dan 25 jaar ervaring als instructeur Eerste Hulp. Ik geef al jaren EHBO lessen, waarin ik mijn kennis deel met anderen die graag hulp willen bieden aan slachtoffers. Middels mijn cursus reanimeren leer ik u hoe u op een veilige manier mensen moet reanimeren. Ik leg alles zorgvuldig uit zodat u goed aanleert hoe u moet handelen als eerste hulp nodig is. Ik vind het belangrijk om tijdens mijn eerste hulp cursussen direct en persoonlijk contact te hebben met mijn cursisten. Het is ontzettend belangrijk dat u alles op de juiste manier aangeleerd krijgt en ik zet me er hard voor in om u op de juiste manier op te leiden. 

Na afronding van de cursus reanimeren ontvangt u een diploma waarmee u klaar bent om hulp te bieden aan mensen met een hartstilstand. Als u geïnteresseerd bent in een van mijn cursussen kunt u mij telefonisch of via e-mail bereiken en kijken wij samen wanneer u de eerstvolgende cursus kunt volgen.